Udruga P.O.I.N.T. održala je završnu konferenciju projekta “Sandbox Game Dev Workshops“

U Kino dvorani Križevačkog poduzetničkog centra u subotu je održana završna konferencija projekta udruge P.O.I.N.T. pod nazivom “Sandbox Game Dev Workshops“. Radi se o edukacijama iz domene razvoja računalnih igara za srednjoškolce. Projekt je održan pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, a uljučio je radionice iz digitalnog crtanja (2D art) i animacije, 3D modeliranja (Blender) i programiranja (Unity/C#).

Prisutne je uvodno pozdravio voditelj ovog projekta Ivan Ivanović ispred Udruge P.O.I.N.T. te predstavio aktivnosti projekta u kojem su mladi Križevčani kroz posljednjih nekoliko mjeseci vrijedno radili i učili kako napraviti računalnu igru. Kroz 30 radionica u 15 termina, ukupno 60 radnih sati, polaznici su učili kako se crta, animira, 3D modelira i programira jedna igra, a kroz predavanja su se upoznali i s teorijom i dizajnom računalnih igara. Polaznici su tijekomradionica bili podijeljeni u dva modula: ART i DEV. Kroz module su učili specifična znanja potrebna za izradu računalnih igara. Uz radionice,polaznici su posjetili Novsku i Zagreb, gdje su imali priliku vidjeti vrhunsku opremu i tehnologiju koja se koristi u izradi računalnih igara. Razgovarali su s mladim poduzetnicima iz inkubatora “PISMO” i zagrebačkih game dev studija “Nanobit”, “Under the Stairs” i “Gamechuck”. Posjetili su Park prirode “Lonjsko polje”, isprobali njihovu VR aplikaciju, a također su posjetili i zagrebački inovacijski centar ZICER na Zagrebačkom Velesajmu. Zaključno, voditelj projekta zahvalio je svim predavačima te Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj na financijskoj podršci za nabavu opreme i softvera za provođenje radionica, financiranje putovanja i honorare predavača.

U ime Udruge P.O.I.N.T., organizatora projekta, okupljenima se obratio i Hrvoje Belani te rekao: “Kao udruga koja od daleke 2004. godine kontinuirano radi na promicanju obrazovanja i novih tehnologija, projekt Sandbox smatramo jednim od naših najboljih obrazovnih programa s jakom motivacijom, jasnim strukturom i jasnim ciljem, a to je obrazovanje 20 mladih u području računalnih igara i programiranja. Želio bih od srca zahvaliti voditelju projekta Ivanu, svim mentorima i predavačima, Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država, a ponajviše vama, polaznicima, jer upravo ste vi najzaslužniji za uspjeh ovog projekta.”

Čestitke polaznicima i Udruzi P.O.I.N.T. na uspješno provedenom projektu uputio je i gradonačelnik Mario Rajn te dodao: “Ovo je zaista projekt koji može imati transformativne akcije u lokalnoj zajednici. Vjerujem da je projekt Sandbox samo prva faza i mi ćemo pratiti razvoj ovakvih projekata i pružati podršku koliko god je moguće s lokalne zajednice. Još jednom vam od srca čestitam i zahvaljujem vašim mentorima, posebice iz Grada prijatelja Novske, iz inkubatora PISMO i vjerujem da u narednom desetljeću možemo zajedno graditi zajednice ova dva grada.”

U ime Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, obratila se Erica King čestitavši polaznicima, udruzi P.O.I.N.T. na organizaciji projekta te Gradu Križevcima na podršci.

Potom je uslijedila podjela diploma i prigodnih poklona svim polaznicima i njihovim mentorima.

 

 

 

 

Odgovori