Ženijalni dani u Kinu Križevci – besplatne projekcije

Filmskim programom Ženijalni dani Kino mreža od 8. do 12. ožujka 2023. godine deveti put zaredom slavi snagu i moć žena.
Kino Križevci ove je godine uključen u program i nudi dvije besplatne projekcije:
NOĆNI PUTNICI
Film francuskog redatelja Mikhaëla Hersa vratit će vas u osamdesete i podsjetiti da usporite i prihvatite sve što vam život nosi prije nego što prebrzo prođe. U filmu pratimo Élisabet (koju tumači briljantna Charlotte Gainsbourg) koju je napustio muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji.
Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece.
Film o upornim i hrabrim ženama koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu i zauvijek promijenile američku kulturu.
ROCCA MIJENJA SVIJET
Film o jedanaestogodišnjoj djevojčici odrasloj s ocem astronautom. Njeno obrazovanje zahvaljujući tome više nalikuje treningu za svemirsku misiju negoli obrazovanju koje bi se očekivalo od osobe njenih godina. Kada joj oca šalju raditi nekoliko mjeseci na Međunarodnu svemirsku stanicu, Rocca je prisiljena preseliti se u Hamburg kod svoje bake i po prvi put krenuti u školu.U novoj će sredini Rocca svojim posebnim znanjima i vještinama, kao i snalažljivošću zapanjiti svoje okruženje te učiniti svijet boljim mjestom!
Francuski kandidat za Oscara koji nastoji istražiti “veliko univerzalno pitanje” našeg odnosa s majčinstvom.
Besplatne karte rezervirajte online na stranici Kina Križevci https://kino.krizevci.hr/
Preostale slobodne karte možete preuzeti fizički na blagajni Kina Križevci prije projekcije. 

Odgovori