Članice GDKD “Lipa” obilježile Međunarodni dan žena

Veselo je bilo danas u križevačkom Gornjem gradu. Članice i članovi Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva “Lipa” proslavili su Dan žena.

O svemu je ispričala predsjednica kulturnog društva “Lipa” Danijela Švagelj.

“Okupili smo se da obilježimo Dan žena koji nam je bio 8. ožujka. S obzirom na to da je riječ bilo o radnom danu, zbog obaveza nismo stigli proslaviti na taj datum. Danas ga obilježavamo uz dječji program, prezentaciju o povijesti tog dana i kreativnu radionicu, gdje će djeca s majkama izrađivati karanfile od krep papira”, opisala je Danijela.

Djeca su marljivo učila stihove pjesme “Za Dan žena” autorice Zvjezdane Radetić. Pljesak ponosnih mama i baka, bio je znak odlično odrađenog posla.

Nakon toga, Danijela je ukratko ispričala o povijesti Međunarodnog dana žena, a prisutni su sudjelovali u kratkom kvizu gdje su morali odgovoriti po čemu su poznate žene s fotografija. Najbrži odgovor je bio nagrađen “slatkom” nagradom.

Nekoliko starijih članica, podijelilo je svoje iskustvo kako su one u mlađim danima slavile taj datum.

“Uvijek smo dobile karanfile na poklon. Dečki sindikalisti su bili obučeni u nove kute, oni su dijelili karanfile i imali smo zajednički ručak. Uvijek je bilo nešto finije pripremljeno, a poslije je bilo ‘narodno veselje'”, prisjetile su se kroz smijeh članice.

“Šećer na kraju” je bio Tomislav Hrebak koji je pročitao pjesmu najpoznatijeg hrvatskog pjesnika Tina Ujevića “Žene među kraljicama”.

U videozapisima ispod možete pogledati dječju recitaciju i izvedbu Tomislava Hrebaka.

 

Odgovori