Škola rukometa u Križevcima: Razvijanje budućih rukometnih zvijezda pod vodstvom Kristine Renjak

Grad Križevci poznati su po brojnim uspješnim sportašima, a da bi sportaš postao uspješan potrebno je mnogo treninga, ulaganja i odricanja. Bez osnova teško je savladati određeni sport, a što se tiče rukometa, tu je Škola rukometa pod vodstvom trenerice Kristine Renjak, u kojoj trenutno treniraju djevojčice 2014./2015. godište.

Ženski rukometni klub Radnik Križevci osnovan je 2000. godine i od tada se sve počelo razvijati. Samim time, došla je i potreba za Školom rukometa, jer su se krenule priključivati djevojčice početnice. Nakon nekog vremena, s povećanjem broja članica, počele su se formirati i ekipe prema godištima. Danas ovaj klub broji 100-tinjak djevojčica koje su raspoređene u pet ekipa prema godištima, a postoji i rukometna radionica za djecu od 3 do 6 godina.

“Naš cilj je svakako usmjeravati djecu prema zdravom načinu života, uz stjecanje životnih iskustava i prijateljstava. Ako bilo koja djevojka uspije otići u neki jači i razvijeniji klub, mi smo presretni. Izdvojila bih nekoliko poznatih križevačkih rukometašica koje su potekle iz Škole rukometa: Dora Kalaus Žulj, Larissa Kalaus, Jelena Kajfeš i Nina Vurnek, koja je danas igračica Ženskog rukometnog kluba Dugo Selo i nastupa u 1. HRL ligi”, istaknula je trenerica Kristina Renjak.

Jedan trening u križevačkoj Školi rukometa traje 1 sat i 30 minuta. Svaki trening sastoji se od zagrijavanja uz različite zanimljive igre, razgibavanja djevojčica, dodavanja, hvatanja i vođenja lopte, a što su ujedno i osnove rukometa. Uz to, igra se mini rukomet i različite štafetne, ali i motoričke igre. Potrebno je naglasiti kako se u Školi rukometa uče osnove i stječu iskustva na mini turnirima.

Treninzi prolaze vrlo glatko, ali djevojčice nekada osjete tremu pred važne turnire, zato je tu trenerica Kristina Renjak.

“Djeca su za vrijeme svakog turnira i utakmice nervozna, ali to je ona pozitivna nervoza i težnja za što boljim rezultatom. Svakako su jako sretne kada idemo nekud na turnir i ne mogu dočekati trenutak polaska. Bore se, trude se, pokazuju ono što radimo i učimo na treninzima. Na kraju svega, uvijek kući idemo sretne, ispunjene i sa iskustvom više. Trudim se u svakoj utakmici biti uz njih, kao da igram s njima. Podržavam i svaki promašaj ili krivo bačenu loptu jer na taj način one uče. No, svakako poslije utakmice pokušavam pokazati gdje ima mjesta za napredak i koje stvari možemo i moramo popraviti u našoj igri”, odgovorila je trenerica Kristina Renjak.

Odlaskom na turnire, djevojčice često upoznaju rukometašice iz drugih klubova, a trenerica Kristina Renjak priznala je kako često i surađuju s drugim klubovima. Uz to, suradnja s Gradom i zajednicom je odlična. Ta podrška doista je bitna, a odnedavno su dobili pristup novoj dvorani i brojne termine, što doprinosi uspjehu i razvitku talenta mladih i ambicioznih rukometašica.

Što se tiče budućih planova, trenerica Kristina nije htjela puno otkrivati, ali je rekla da bi željela nastaviti raditi ovim tempom, koji privlači još više djevojčica na treninge.

Treninzi se odvijaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 19:30 sati u novoj sportskoj dvorani, a ako ste zainteresirani da i vaša djevojčica krene sportskim putem u Školi rukometa Ženskog rukometnog kluba Radnik Križevci, možete poslati poruku na Facebook stranicu, Instagram profil ili kontaktirati trenericu na broj 0955593331.

 

 

 

Odgovori