Udruga “Maslačak” i projekt RUKe – kreativno tapeciranje za osobe s intelektualnim teškoćama

U sjedištu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci, održana je radionica tapeciranja rabljenog namještaja u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram). Radionici koja se održavala od 10 do 10.45 sati prisustvovali su korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci.

Radionicu su održali zaposlenici na projektu Ana-Maria Rešetar iz POU Križevci i Nikola Ostojčić iz Zaklade “Volim Križevce” uz pomoć volontera. Osim osnovnih vještina nužnih za tapeciranja rabljenog namještaja, polaznici su zajedno s predavačima naučeno primijenili na stolicama koje su uspješno tapecirali.

Projekt „RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram)“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Zaklade „Volim Križevce“ i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vrijednost projekta je 419.206,80 HRK odobrenih iz operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 356.325,78 HRK.

Odgovori