Otvorena je izložba „Zajedno od 1842. Djelovanje Matice hrvatske u Križevcima”

U Likovnoj galeriji gradskoga muzeja Križevci otvorena je izložba naziva ” Zajedno od 1842. Djelovanje Matice hrvatske u Križevcima”. Pod pokroviteljstvom grada Križevaca te u organizaciji Gradskoga muzeja Križevci te Ogranka Matice hrvatske u Križevcima upriličena je ova izložba na kojoj su posjetitelji mogli vidjeti vrijedan rad koji je Ogranak matice hrvatske u križevcima ostvario kroz svoju bogatu povijest. Na svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, glavni tajnik Matice hrvatske Marijo Dominiković, član Glavnog odbora Matice hrvatske Stjepan Sučić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Detaljnije o samoj izložbi govorila je predsjednica Ogranka matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec. Predsjednik matice hrvatske Miro Gavran govorio je o značaju matice hrvatske posebice za kulturu naše države i šire te je istaknuo kako je ogranak u Križevcima jedan on najaktivnijih te s vrlo bogatom poviješću, što je i pokazala ova izložba.

U ime pokrovitelja, grada Križevaca prigodnim govorom obratio se i gradonačelnik Mario Rajn. Istaknuo je duboku povezanost Matice hrvatske i Križevaca od samih početaka Matice budući da su od trideset osnivača čak četiri bila iz Križevaca. Gradonačelnik se i zahvalio predsjednici Renati Husinec koja svojim nesebičnim radom već 30 godina obogaćuje kulturni život u Križevcima.

Svečano otvorenje svojim nastupima su obogatili Ozren Bogdanović čitanjem stihova te su u glazbenom dijelu programa nastupili Dunja Rebić uz glasovirsku pratnju Darka Golubića. Izložbu možete razgledati sve do 4.ožujka 2023. godine.

Cijelo svečano otvorenje možete pogledati u video ispod.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5OjATuhwZgY%5B/embedyt%5D

 

 

Odgovori