[FOTO] Svečano otvorene ”Kalničke uncutarije 2023.”

Na Trgu Stjepana Radića na Kalniku svečano je otvorena manifestacija ”Kalničke uncutarije 2023.” Bogati program započet je danas otvorenjem te programom ”Pučke igre (Kelty 2023.)” Osnovne škole Kalnik. Kalničke uncutarije svečano su otvorili načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Mladen Kešer prvo je pozdravio djecu iz Dječjeg vrtića Kalnički jaglac Kalnik te učenike Osnovne škole Kalnik te je izrazio zadovoljstvo da su upravo djeca na novom trgu te kako kaže, da je upravo taj trg rađen za njih. Pozvao je sve kalničane te sve zainteresirane da ovih par dana uživaju na Kalniku jer je ova manifestacija ovdje upravo zbog njih. Za kraj je još jednom zahvalio Dječjem vrtiću Kalnički jaglac te Osnovnoj školi Kalnik što su došli i pripremili nastavak programa te još jednom pozvao na subotnji i nedjeljni koncert te da završe na Starom gradu Kalnik u ponedjeljak uz tradicionalan prvomajski grah.

Foto: Televizija Križevci

Kristina Sočev je pozdravila sve prisutne u svoje ime te u ime župana Darka Korena. Rekla je da svaki put uživa doći na Kalnik te vjeruje da jako malo ljudi može pitati – ”a gdje je Kalnik?” Čestitala je općinskom načelniku Mladenu Kešeru te svima zaduženima za organizaciju i kreaciju ovih svih programa u ova četiri dana. Drago joj je da se Kalničke uncutarije vraćaju nakon četiri godine neželjene pauze te da će svi uživati, ali da bi jedini problem mogao biti gužva koja će biti na Kalniku.

Foto: Televizija Križevci

 

Odgovori